4e na Kulinarnych Warsztatach Jajecznych


        Klasa 4e w czwartek 10 kwietnia 2025 roku uczestniczyła w Kulinarnych Warsztatach Jajecznych organizowanych przez Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja. Spotkanie rozpoczęło się od przedstawienia informacji i ciekawostek dotyczących jaj. Następnie dzieci przygotowywały omlety, jajecznicę, jaja faszerowane i inne potrawy oraz dekoracje wykorzystując jajo emu, jaja kurze, przepiórcze i perlicze. Wszystko to działo się pod czujnym okiem nauczycieli z ZS nr 6 –  pań: mgr inż. Marty Harabudy oraz mgr inż. Moniki Tomiak przy udziale uczniów tejże szkoły, a także studentów zootechniki WBiHZ ZUT, (którzy przybyli na spotkanie z panią dr hab. Małgorzatą Szewczuk).
     Uczniowie na zakończenie otrzymali okolicznościowe dyplomy oraz wyróżnienia za zaangażowanie. Zamknięciem warsztatów była  wspólna degustacja przygotowanych wcześniej potraw.