Amerykańskie ciasteczka z czekoladą
Idealne, amerykańskie ciasteczka z czekoladą doskonałe na podwieczorek z kawą lub herbatą.
Bardzo szybkie wykonanie.
Składniki:
-227g margaryny
-100g białego cukru
-100g trzcinowego cukru
-2 duże jajka
-360g mąki pszennej
-5 ml sody oczyszczonej
-2,5 ml proszku do pieczenia
-5 ml soli
-350g czekolady
-ewentualnie m&s
Przygotowanie:
1. Zmieszać w jednej misce mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Piekarnik nastawić na 175 stopni Celsjusza.
2. Zmieszać NIErozpuszczone masło (musi być bardzo ciepłe!) z cukrem na puchatą masę.
3. Do tego wbić jajka, dodać cukru wanilinowego, wymieszać na kremową masę.
4. Powoli dodawać suche składniki i mieszać.
5. Dodać czekoladę i formować w małe kulki.
6. Piec przez ok. 10-15 minut.