Chlebek bananowy
Lubicie banany? Ja nie, ale gwarantuje wam, że ten przepis posmakuje nawet osobom, które tych bananów nienawidzą! Szybki i pyszny przepis na chlebek bananowy z orzechami włoskimi. Ciasto wychodzi leciutkie, a brzegi są pysznie chrupiące. Uważam, że jest to idealne ciasto do ciepłej herbaty, bądź jak kto woli kawy.
Składniki:
-113g masła/margaryny
-1 filiżanka cukru brązowego/białego
-2 całe jajka
-2 filiżanki mąki pszennej
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-szczypta soli
-3 stare ( bardzo dojrzałe)
-1 szklanka orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. Masło utrzeć z cukrem
2. Dodać wszystkie składniki i wymieszać – na końcu zgniecione widelcem banany.
3. Dodać orzechy.
4. Wymieszać i piec ok. 50 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza
SMACZNEGO!!!