Owsianka ferrero-rocher


 
Owsianka-ferrero rocher
 
Składniki:
 
  • 50g płatków owsianych
  • 300 ml mleka
  • 20 g budyniu orzechowo-czekoladowego bez cukru
  • Słodzik/ cukier
  • 15g kremu czekoladowego lub orzechowego
  • 2 kostki czekolady
  • 5 g orzeszków ziemnych
Sposób przygotowania:
 
     Płatki owsiane gotować na mleku (200ml mleka), budyn rozpuścić w reszcie mleka i dodać do płatków i gotować do zgęstnienia, jeśli owsianka będzie zbyt gęsta dolać mleka lub wody. Przelać ugotowaną do miski owsiankę, ozdobić czekoladą, kremem czekoladowym i orzeszkami. Opcjonalne można na wierzch dodać owoce. Smacznego
 
Owsianka_ferrero-rocher-logo.jpg
 

Martyna Marek , klasa 8e