Przepis - "bez nazwy"


Tym razem nie mogę podać nazwy tego dania ponieważ wymyśliłam je sama, a przynajmniej nie słyszałam jeszcze jak się nazywa i nie spotkałam kogoś kto by je robił. Choć na 100% jest już wymyślone. Wymyśliłam je podczas stania przed lodówką i wpatrywaniu się w ciasto francuskie. 
 
Jest w sumie podobne do pizzy, tylko że zamiast ciasta na pizze jest ciasto francuskie i jest nim przekładane. 
 
przepis-bez nazwy2.jpg
 
Składniki: 
-ciasto francuskie 
-sos do pizzy 
-pomidor 
-salami 
-żółtko 
-starty ser  
 
Sposób przygotowania: 
     Pokroić ciasto francuskie na cztery w miarę równe części. Pierwszą część położyć na blaszkę następnie pokryć sosem i posypać startym serem. Następnie pokryć drugą warstwą cista znowu położyć sos pomidorowy i ser, ale tylko na brzegach a także pomidory pokrojone w plasterki. Potem nałożyć trzecią warstwę ciasta i tak jak na poprzednich nałożyć sos i ser po bokach no i zamiast pomidorów salami. Ostatnią warstwę pokryć żółtkiem. Włożyć do piekarnika na 25-30 min na 180 stopni. Gotowe. 
 
przepis-bez nazwy.jpg
 
Jagoda Bilska 8e