Spagetti
Spaghetti
Jest to pierwsze danie jakie przyrządziłam w swoim życiu. Nie miałam jeszcze telefonu dotykowego ani dostępu do Internetu więc zrobiłam je z pamięci. Przyznaję, że nawet dobre mi wyszło. Gdy byłam trochę młodsza zawsze patrzyłam jak moja mama je robi. Więc do tej pory znam je na pamięć i nie potrzebuję przepisu aby zrobić go.
0,5 kg mielonego mięsa z szynki,
duża cebula,
duża cukinia,
2 ząbki czosnku,
pasta pomidorowa 500 ml,
olej,
sól, papryka ostra, pieprz, zioła prowansalskie
makaron spaghetti
Cebulę obrać , pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać zmielone mięso, startą na grubych oczkach cukinię, przeciśnięty przez prasę czosnek, sól i przyprawy. Po czasie dodać pastę pomidorową i dalej dusić.
Ugotować makaron al dentte . Podawać . Smacznego
Jagoda Bilska 8e