WARZYWA GRILOWANE W ZIOŁACH


PRZEPIS NA WARZYWA GRILOWANE W ZIOŁACH Z PASTĄ Z AVOCADO Z DRESINGIEM Z   OCTEM BALSAMICZNYM

 
SKŁADNIKI:
 
-Papryka, ziemniak, cebulka szalotka, batat, pomidorki koktajlowe, czosnek, zioła prowansalskie.
 
PASTA AVOKADO:
 
-czosnek, sól pieprz, avocado
 
      Warzywa myjemy, obieramy, tniemy na kawałki (kęski), przyprawiamy do smaku ziołami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 190 stopni C, opiekamy przez 40 min,
 
Avocado miksujemy na gładką pastę , dodajemy wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku.
 
Wszystko układamy na talerzu i dekorujemy octem balsamicznym oraz świeżymi ziołami. 
SMACZNEGO

 warzywa_w_ziolach.jpg

Julian Ciepliński 8e